Запечённый хлеб с нежным кукурузным кремом

Запеченный камамбер в хлебе

Запечённый хлеб с нежным кукурузным кремом – это изумительное сочетание хрустящего хлеба и сладкого, воздушного крема. Это блюдо легко готовится и станет отличным десертом к чаю или кофе.

Ингредиенты

  • 1 loaf of crusty bread (about 1 pound)
  • 1 cup (2 sticks) unsalted butter, softened
  • 1 cup granulated sugar
  • 1/2 cup milk
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1/2 cup yellow cornmeal
  • 1/4 teaspoon salt
Калорийность ~ 350 калорий на порцию
Порций 6-8
Время приготовления 30 минут

Приготовление

  1. Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Slice bread into 1-inch thick slices.
  2. In a large bowl, cream together butter and sugar until light and fluffy. Beat in milk and vanilla extract.
  3. In a separate bowl, whisk together cornmeal and salt.
  4. Gradually add the dry ingredients to the wet ingredients, mixing until just combined.
  5. Spread half of the bread slices on the bottom of a greased 9×13 inch baking dish. Top with half of the cornmeal mixture. Repeat layers.
  6. Bake in preheated oven for 25-30 minutes, or until golden brown and heated through.

Для более насыщенного вкуса можно добавить в крем немного корицы или мускатного ореха. Если вы любите более сладкий десерт, добавьте еще ложку сахара к крему. Хлеб с кукурузным кремом лучше всего подавать теплым.

Поделиться с друзьями
Простые рецепты
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: