Воздушный бисквит

Нежный воздушный бисквит для торта

Воздушный бисквит – это классическое лакомство, которое покоряет своей нежной текстурой и легкостью. Рецепт довольно простой, но требует внимания к деталям и аккуратности при работе с белками. Готовый бисквит можно использовать для разнообразных десертов: пирожных, тортов, тирамису и т.д.

Ингредиенты

  • 4 яйца
  • 100 г сахара
  • 100 г муки
  • 1/2 ч.л. разрыхлителя
  • Щепотка соли
Калорийность 350 ккал на 100 г
Порций 8-10 порций
Время приготовления 40 минут

Приготовление

  1. О Preheat oven to 180°C. Grease and flour a round cake pan (22 cm diameter).
  2. Separate the egg yolks from the whites.
  3. Whisk the egg yolks with sugar until pale and thick (about 5 minutes). Gradually add the sifted flour and baking powder, mixing gently until smooth.
  4. In a clean bowl, beat the egg whites with salt until stiff peaks form. Gradually add the sugar to the beaten whites, continuing to whisk until glossy and firm.
  5. Gently fold the whipped egg whites into the yolk mixture in two additions, being careful not to overmix.
  6. Pour the batter into the prepared pan and bake for 30-35 minutes, or until a toothpick inserted into the center comes out clean.
  7. Let the cake cool in the pan for 10 minutes before inverting it onto a wire rack to cool completely.

Не стоит перебивать белки, иначе бисквит получится плотным. Для пышности бисквита важно использовать свежие яйца и не добавлять в массу влажных ингредиентов.

Поделиться с друзьями
Простые рецепты
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: